miércoles, 6 de febrero de 2008

Questa notte...

Lasagna! Mamma mia questa lasagna!
Nois i noies tots! Com m'agrada la lassanya! i més si és feta casolana! Ahir em vaig animar a fer-ne, i el resultat, per sucar-hi pa! Apunteu la recepta de la Mir lassanya:



Ingredients: (4 pers. aprox.)
- 1 paquet de pasta per lassanya
   (d'aquesta que no cal bullir)
- 500 g de carn picada
- 3 cebes
- 1 alberginia
- 1 carabassó
- xorisset
- tomàquet fregit

Per la betxamel: (al microones)
- 500 ml de llet
- 2 cullerades farina
- 1 culerada de mantega
- sal, pebre i nou moscada

1. Piquem les cebes i les posem amb força oli en una paella gran. Quan estiguin una mica fetes, hi afegim la carn. Anem remenant intentant que la carn picada es vagi separant.
2. Quan la carn estigui força separada, afegim l'alberginia i el carabassó a dauets. Anem remenant sovint perquè els ingredients es bagin barrejant bé entre ells. (En aquest punt, ja hi vaig afegir un gotet de conyac per donar-li una mica més de gust a la carn, està clar que això va a gustos...)
3. Quan veguem que les verduretes ja estan fetes, tallem el xorisset a trocets petits (tant com ens vingui de gust) i li afegim a la barreja per a que hi deixi una mica de gustet.
4. De mentres anem fent la betxamel: tots els ingredients ben barrejats i 3 minuts al microones. Ho treiem, ho passem pel "minipimer" i tres minuts més al microones. Comprobeu que el gust de sal, pebre i nou moscada és el desitjat.
5. Passats uns minuts, posem el tomàquet fregit a la carn i barrejant-ho, ho deixem dos minuts més. Comprobem que no falti ni sal ni pebre (al gust del consumidor).
6. Amb la pasta de lassanya ja preparada (llegiu les instruccions del fabricant), anem fent capes de pasta, de carn i una mica de beixamel. Per acabar ho cubrim tot amb beixamel i li posem formatge per gratinar a sobre, uns 10 minutets al forn, i ja està!

A manjare!!!


El més bo que té la lassanya és que la pots fer del que més t'agradi a tu, barrejant els ingredients que aquell dia et vinguin de gust! Així que ja ho sabeu, a experimentar!

Apa, bons menjars i sort a la vida!

3 comentarios: