lunes, 12 de noviembre de 2007

Maki Sushi (a l'estil Mir)

La setmana passada em vaig llençar a la piscina i vaig probar de fer maki sushi a casa. Ja tenia els ingredients principals, però em fallaven certs detallets... Després d'investigar "profundament" vaig arribar a la conclusió que la gent ho feia cadascú a la seva manera. Jo, la veritat, vaig intentar no complicar-me gaire la vida. Aquest és l'estil Mir per fer makis:

Ingredients:
-300 g arròs
-2 fulles d'alga Nori
-1/2 alvocat
-Salmó fumat
- Cogombre
-Palets de cranc
-Vinagre d'arròs + sucre + sal + salsa de soja

1-Posem a bullir l'arròs amb poca aigua i sense sal a foc mitjà. Remenar continuament ja que la falta d'aigua pot fer que s'ens enganxi una mica.
2-En un pot apart fem una salsa a base de 2 cullerades de vinagre d'arròs, 1 cullerada de sal, 2 cullerades de sucre i 2 cullerades de salsa de soja. Ho fem bullir uns minuts sense parar de remenar fins que la salsa espeseixi una mica. Deixem refredar.
3-Tallem els altres ingredients a tires, l'alvocat, el salmó fumat, el cogombre i els palets de cranc i els reservem.
4- Quan làrròs estigui cuit, el colem, i el deixem refredar. Un cop tebi, l'aboquem en un bol o safata que no sigui metàlica i li afegim la salsa que em fet anteriorment. Ho barregem tot ben barrejat amb algun estri de cuina que tampoc sigui metàlic.
5- Col·loquem una làmina de l'alga damunt d'una estoreta  i cubrim 2/3 parts d'arròs. Al damunt hi col·loquem els ingredients a tires intentant posar-los ben juntets.
6- Amb l'ajuda de l'estora anem caragolant l'alga i larròs sobre si mateixos, apretant una miquets per a que l'arròs vagi omplint tots els buits.
7- Un cop caragolat, el tallem per la meitat i així successivament fina a obtenir 8 trocets.
8- Presentem i acompanyem per salsa de soja.



Atenció! No és imprescindible que us ho mengeu amb bastonets, amb forquilla o inclús amb els dits, està igual de bo!
Espero que us agradi! Ja em direu els vostres resultats!

Apa! Sort a la vida!

2 comentarios:

  1. Fa una mica de por (de bon rollo)...

    ResponderEliminar
  2. Ha ha ha... de bon 'rotllo' he he

    Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.. que bones les llamines d'alges aquestes...

    Aquesta setmana toca sushi a l'estil Mir!

    ResponderEliminar